Ζημιά έκανε στους Ανεξάρτητους Έλληνες η ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/416604/Default.aspx
Κλείδωσε η συνεργασία του Γιάννη Δημαρά με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου...
O Γιάννης Δημαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε το Πάσχα στο σπίτι του Πάνου Καμμένου στο Γαλαξίδι και πλέον είναι θέμα ημερών να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους.
Ο Π. Καμμένος είχε προτείνει στον Γ. Δημαρά τη θέση του αντιπροέδρου των»Ανεξάρτητων Ελλήνων», αλλά αυτό είχε γίνει πριν από την συγκρότησή τους σε αναγνωρισμένη Κοινοουλευτική Ομάδα.
Επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου, εξαπέλυσε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, κατακρίνει έντονα το πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίαζε σημεία του προγράμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χαρακτηρίζοντάς το «super νεοφιλελεύθερο», ενώ δεν διστάζει να αποκαλέσει τον Πάνο Καμμένο κρυφομνημονιακό.
Κάτω από την αντιστασιακή αντιμνημονιακή μάσκα του Πάνου Καμμένου αποκαλύφθηκε το σκληρό δεξιό και αντιδραστικό πρόσωπο μιας Δεξιάς πιο «πίσω» ακόμη και από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μολονότι είναι σύντομη (52 σελίδες) προκαλεί σοκ: Απελάσεις μεταναστών, νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου και βέβαια, διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές, είναι λίγα από τα προτεινόμενα μέτρα που ακτινογραφούν έναν επιθετικό νεοφιλελευθερισμό που κλέβει της ιδέες της ακροδεξιάς, μπολιάζοντάς τις με το αντιμνημόνιο.
Τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός είναι το αγαπημένο πεδίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Καμμένος προτείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας να είναι στρατιωτικός (ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ), υπουργός «Εσωτερικής Ασφάλειας» να είναι αστυνομικός (ο αρχηγός της ΕΛΑΣ) και υπουργός Δικαιοσύνης δικαστικός (ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Δείγμα της επιρροής των επαγγελματικών αυτών κατηγοριών στο πρόγραμμα Καμμένου είναι ότι μόνο για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς ζητείται «κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών καθώς και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων».
Την πρόταση των αριστερών οικονομολόγων για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου υιοθέτησε από νωρίς ο Πάνος Καμμένος. Τώρα όμως τη διαστρέβλωσε πλήρως, αφού έθεσε ως σκοπό της τον «προσδιορισμό του πραγματικού χρέους της χώρας βάσει του επιτοκίου που ορίζεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (euribor), το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο». Ούτε στάση πληρωμών, ούτε διαγραφή χρέους, μόνο ένα δίκαιο επιτόκιο.
Το μεταναστευτικό είναι εκ των ων ουκ άνευ στην ακροδεξιά ατζέντα που δίνει «πόντους» σε κάθε συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεπερνούν τον Καρατζαφέρη προτείνοντας «καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας» και φυσικά «ενεργοποίηση προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών». Σε κοντινές παραγράφους προτείνεται και η ανέγερση νέων φυλακών ασφαλείας, «ειδικά σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες, ως φυλακές υψίστης ασφαλείας», τα ελληνικά Αλκατράζ.
Από αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η θέση για «πλήρη κατάργηση του Ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια» με τη διευκρίνηση ότι «καταλήψεις, καταστροφές και βανδαλισμοί σε κρατική περιουσία θα τιμωρούνται αυστηρά ως ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση».
Στο οικονομικό πεδίο ξεχωρίζουν οι θέσεις για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, η θέσπιση ανώτατης κλίμακας φορολόγησης στο 25% των εισοδημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κι η «πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας για τα πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16» (αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν φτάνει η μορφή των «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων»). Δεν λείπει και το παραδοσιακό δεξιό «χάδι» στους εφοπλιστές με τη ρητή αναφορά ότι θα διατηρηθεί το «ευνοϊκό και συνταγματικά κατοχυρωμένο φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας». Και βέβαια, άλλος στόχος είναι η «σταδιακή ελάφρυνση και απομείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προς τα κύρια ταμεία ασφάλισης».
Για όσους διαβάζοντας το πρόγραμμα δεν κατάλαβαν καλά την ιδεολογική ταυτότητα των συντακτών, επισημαίνεται και η πρόταση να «αναδιατυπωθούν τα σχολικά βιβλία και συγγράμματα», να γίνει «διόρθωση ιστορικών και ερευνητικών αστοχιών» με στόχο «να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων
μαθητών – σπουδαστών».
Γ. Λαου.
Πηγή: mao.gr
Tης Ξενιας Kουναλακη
Εχει ενδιαφέρον να ρίξει μια ματιά κανείς στο πρόγραμμα του κόμματος του Πάνου Καμμένου, που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση στα social media. Στον πρόλογο τίθεται το δίλημμα «Μείωση της δημοκρατίας ή μείωση της ανισότητας;» και σε παρένθεση τα ονόματα Μάντισον (οι γέφυρες; Οχι ο τέταρτος Αμερικανός πρόεδρος) και Αριστοτέλης αντίστοιχα. Μαντέψτε ποιος κερδίζει στην αναμέτρηση: σιγά μη διάλεγε τον Αμερικανό πρόεδρο το «κίνημα». Γενικά, στο κείμενο γίνονται ρίψεις ονομάτων διανοητών, ακαδημαϊκών και πολιτικών, όπως Σουμπέτερ, Ρολς κ.λπ., για να μη νομίζουμε ότι ο πρόεδρος είναι κανένας αγροίκος, που κάνει μόνο ψαροντούφεκο και βλέπει ταινίες καταστροφής (μόνο δημιουργικής, του Σουμπέτερ πάντα). Στη συνέχεια και έπειτα από διάφορες αινιγματικές μεγαλοστομίες του τύπου «ο λήπτης της Γνώσης δεν δύναται να συνειδητοποιήσει τις πραγματικές της διαστάσεις, αν μπορούσε θα ήταν ήδη κάτοχός της», προτείνονται διάφορα πρωτοποριακά μέτρα, όπως δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Συμβουλίου Στρατηγικής Υποστήριξης και Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων, αναβάθμιση του αρχηγού της αστυνομίας σε ανώτατο όργανο διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, τόνωση του εθνικού φρονήματος μέσα από νέα βιβλία Ιστορίας στα σχολεία κ.λπ. Προφανώς η επανασύσταση της μεταξικής νεολαίας (σκαπανείς και φαλαγγίτες) είναι ακόμη στα σκαριά. Αυτό είναι, λοιπόν, το κόμμα που κομίζει την ανανέωση στις επικείμενες εκλογές.
Τόσοι μήνες ζυμώσεων και αναζητήσεων απέδωσαν καρπούς. Τα δημοσκοπικά ευρήματα για κρίση του δικομματισμού και ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων βρήκαν επιτέλους την έκφρασή τους στα πρόσωπα του Πάνου Καμμένου, της Λούκας Κατσέλη και του Νίκου Μιχαλολιάκου (η Χρυσή Αυγή δεν είναι μεν νέο κόμμα, νέα όμως είναι η ρεαλιστική προοπτική εισόδου της στη Βουλή). Κατά τα άλλα, η μοναδική πανεπιστημιακή παράταξη που χειροκρότησε την (αποσυρθείσα τελικά) τροπολογία Μπαμπινιώτη που οδηγούσε στην αναβολή εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου για τα Πανεπιστήμια ήταν αυτή της ανανεωτικής ΔΗΜΑΡ. Οι Φιλελεύθεροι, που ισχυρίζονται ότι ξέρουν τον τρίτο δρόμο προς τη διάσωση της χώρας, κατεβαίνουν διασπασμένοι επειδή τα υπερεγώ των ηγετών τους δεν επιτρέπουν τη συμπόρευση. Πρωτοβουλίες όπως ο Κοινωνικός Σύνδεσμος και η «Δημιουργία τώρα» του Θ. Τζήμερου δεν κατάφεραν να δικαιώσουν την αρχική ευφορία. Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι Ελληνες ψηφοφόροι θα στοιχηθούν σαν τζάνκι, βγαλμένα από βιβλίο του Μπάροουζ και θα οδεύσουν με σκυμμένο το κεφάλι στην κάλπη. Εξαρτημένοι από ένα παλαιοκομματικό σύστημα, που αναπαράγει το πελατειακό κράτος, όπως φάνηκε και από τις νυχτόβιες τροπολογίες των τελευταίων ημερών. Και πιθανότατα την ύστατη στιγμή θα συσπειρωθούν γύρω από την, τρισκατάρατη πλην οικεία, θαλπωρή του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Παράλληλα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές, συνεχίζονται οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης, οι προσχωρήσεις και οι μετεγγραφές βουλευτών, νυν και πρώην. Χαρακτηριστικά με την κυρία Μπακογιάννη, συντάχθηκαν σήμερα, ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην υφυπουργός κ. Ι. Πλακιωτάκης, ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, η βουλευτής Δωδεκανήσου- η νεότερη του Κοινοβουλίου, κυρία Μίκα Ιατρίδου...
Αφού η Μίκα Ιατρίδου δεν κατάφερε να σώσει την Ελλάδα μέσω της Ντόρας προσπαθεί τώρα να τη σώσει μέσω καμμένου
«Η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας αναζητά την αυτοδυναμία» δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ακόμα και εάν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα αναζητήσει συνεργασίες σε μεγάλα θέματα όπως της μεταναστευτικής πολιτικής, την ανάπτυξης και της περιστολής του δημόσιου τομέα.
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τα νεοσύστατα κόμματα έχουν μια καλή απόδοση στην αρχή και στη συνέχεια ξεφουσκώνουν, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει και με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.